Kärnten

Karinthië is een natuurlijk attractiepark voor alle leeftijden.

KlimaAktivitätenBegebenheiteFoto & Video

Karinthië in de zomer

veel zonneschijn en vaak temperaturen rond of boven de 30 graden celsius. Door de zuiderlijke en hoge ligging is de luchtvochtigheid lag. In de zomer voelt dat erg aangenaam vooral als u wilt sporten, bewegen of een uitstapje wilt maken.
Als de zon ‘s avonds onder gaat daalt de temperatuur waardoor u ook in de zomer een prettige temperatuur heeft om te slapen.
Zo kunt u uitgerust genieten van weer een nieuwe dag in de prachtige Alpen vol avonturen, wellness en cultuur.

Karinthië in het naseizoen

in September zijn er veel zonnige dagen met een aangename warme temperatuur. Er is weinig neerslag. Ideaal om uitstapjes te maken of om u zelf nog even in de verrassende warme zon te koesteren. In oktober is de natuur vol prachtige herfstkleuren terwijl op de toppen van de bergen de witte sneeuw valt.
Op de dag tourtochten maken of lekker bewegen en ‘s avonds genieten van stevige boerse Oostenrijkse gerechten. In November vindt de korte overgang naar de winter plaats. In December valt er regelmatig sneeuw afgewisseld met zonnige dagen.

Karinthië in de winter

Een blauwe lucht, een witte wereld en veel zon.
Door de heldere hemel daalt de temperatuur in de nacht tot soms wel -20 graden Celsius terwijl de zon op de dag voor een temperatuur gemeten in de zon +20 graden Celsius kan zorgen.
Door de heldere hemel wordt vroeg in de winter de 0 graden grens bereikt. Het blijft lange tijd ‘s nachts zeer koud waardoor de sneeuwkannonen lang kunnen functioneren. Pas laat in de winter komt de temperatuur ‘s nachts blijvend boven de 0 graden. Sneeuw valt als er neerslag rond de 0 graden grens is.
Tijdens de winter valt er vooral vroeg en laat in het seizoen regelmatig veel sneeuw. Er is dus een lang en zonnig skiseizoen in Karinthië

Karinthië in het voorseizoen

Na een snelle overgang, waarin alle sneeuw door de felle zonneschijn razendsnel verdampt en soms in de vorm van hevige maar korte regenbuien naar beneden komt, treft u in april en mei vele opvallende warme zonnige dagen aan.
U kunt op een dag op de gletscher skiën en daarna ‘s avonds buiten in de korte broek en t-shirt barbecueën en dan de volgende dag een dagje naar het strand in Italië gaan. Alsof je in een vakantie een wereldreis hebt gemaakt,
Dit maakt Karinthië in het voorseizoen zo speciaal!

Vind snel en gemakkelijk leuke activiteiten, wellness en faciliteiten in karinthië op www.vakantiesite-karinthie.com.

Hieronder vindt u vast enkele voorbeelden van leuke en verrassende activiteiten in karinthië.

[table “8” not found /]
In Karinthië worden er in alle seizoenen evenementen en feesten georganiseer: Krampus-optochten, kerstmarkten, oudejaarsvuurwerkshows, Käsefesten, wijnfeest, bijenfeest en nog veel meer.
In de zomer is er elke week een ander soort feest in één van de dorpen.
In de winter wordt er op de vele pistes wedstrijden en feesten georganiseerd.

Ook in 2016 zijn er de jaarlijkse grote terugkerende evenementen:

Vind alle evenementen uit Karinthië snel en gemakkelijk in de evenementen kalender op de website van vakantiesite-karinthie.com

Themenübersicht